شاید شما هم تفاوت این سه را ندانید بیشتر مردم فرق چای را با دمنوش نمی دانند و یا فکر می کنن چای همان دمنوش است در این مقاله فرق چای با دمنوش و جوشانده توضیح داده شده است برای آشنایی بیشتر تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
تفاوت دمنوش با چای چیست؟
چای نوعی نوشیدنی با طبع سرد است که از برگ گیاهی به اسم کاملیا سیننسیس تولید می شود. چای انواع مختلفی دارد مانند چای سبز، چای سیاه و … اما دمنوش می توانند از ریشه گیاهان مانند زنجبیل، برگ ها مانند به لیمو، آویشن، گل مانند گل بابونه، گل گاو زبان، پوست درخت برای مثال دارچین، دانه گیاهان مانند زیره، میوه مانند به و سیب که به غیر از کاملیا سیننسیس ساخته می شود.
دمنوش ها بیشتر جنبه دارویی دارند در دمنوشهای ترکیبی به طور معمول چند گیاه برای رسیدن به هدف مشخص با هم ترکیب خواهند شد، گروهی از دمنوشهای ترکیبی انرژیزا بوده و بعضی دیگر کمکننده فشارخون و گروهی دیگر می توانند باعث آرامش شما شوند.
چند نکته در مورد دمنوش ها
در گذشته بعضی گیاهان دارویی با هم مخلوط می کردند تا اثرات تقویتکننده داشته و همچنین مخلوط کردن، باعث میشد عوارض جانبی کم یا اصلا نداشته باشد.
دقت داشته باشید مخلوط نمودن گیاهان خودسرانه و بدون مطالعه، ممکن است باعث تداخل گیاهان دارویی و همچنین باعث عوارض جانبی شود و یا باعث از بین رفتن بعضی خواص یا ایجاد یک سم شود. برای مثال مخلوط دو گیاه دارویی بابونه آلمانی و گل ساعتی است. بابونه آلمانی آرامبخش، مسکن، ضد التهاب و معرق است گل ساعتی نیز خواص آرامبخش دارد. حال ترکیب این دو خواص آرامبخش را افزایش می دهد و در بهبود بی خوابی تاثیرگذار است.
به یاد داشته باشید اگر برای مثال مدام از یک نوع گیاه به صورت منظم و هر روزه استفاده شود خاصیت درمانی دارد اگر مشکل خاصی ندارید باید یک روز در میان از دمنوش های مختلف استفاده کنید.
تفاوت دمنوش با جوشانده چیست؟
دمنوش ها از گیاهان و ادویه جاتی که به صورت خشک یا تازه هستن درست می شوند طرز تهیه دمنوش به این صورت است که در ظرفی گیاه مورد نظر را ریخته آب جوشیده شده اضافه می کنیم و درب ظرف را می گذاریم و در نهایت چند دقیقه منتظر مانده همچنین می توانید ظرف را روی بخار ملایم کتری قرار دهید و بعد از چند دقیقه صاف می کنید. دمنوش هایی از جمله سنبل الطیب گل ختمی، گل گاوزبان، به لیمو با این روش دمنوش درست می شود. توجه داشته باشید بیشتر دمنوشها کافئین ندارند.
حال اگر گیاه را به صورت مستقیم با آب سرد یا گرم جوشیده شود، جوشانده درست می شود توجه داشته باشید خاصیت و اثر گذاری آن قوی تر از دمنوش است، زیرا هنگام جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج خواهد شد. به یاد داشته باشید بیشتر گیاهان باید به صورت دم کرده مصرف شوند و اگر بر اثر نا آگاهی یا اشتباها جوشانده شود، خاصیت آن تغییر کرده و ممکن است موادی از گیاه آزاد شود که دارای عوارض جدی شود.
چه گیاهانی را می توان جوشانده درست کرد؟
برای درست کردن جوشانده می توانید از بخش های سفت گیاه مانند زنجبیل، ریشه و پوست زردچوبه و دارچین را بجوشانید. توجه داشته باشید مدت زمان جوشانده بیشتر از ۵ دقیقه نشود. همچنین اگر بصورت پودر باشد ، نیازی به جوشاندن آن نخواهد بود و آن را دم کنید.
چه گیاهانی با حرارت ملایم دم می شوند؟
مصولاتی که حاوی موسیلاژ برای مثال ریشه گل ختمی و بذر کتان و … هستند و همچنین گیاهانی که به حرارت حساس هستند را به آب دمای اتاق اضافه کرده و یک شب بگذارید و مصرف نمایید. برای چای کیسهای روی بسته بندی زمان و دمای آماده سازی نوشته شده است. بعضی از گیاهان ممکن است خواص آلرژیزا داشته باشند ناراحتیهایی که در هنگام مصرف ایجاد می کنید (برای مثال سنا اثر اسهالآوری داشته، باید دو فنجان در روز مصرف شود)، خواصی مانند TETT نیز در گیاه ذکر شده اند. اما در محصولات فله، این اطلاعات موجود نیست.
همچنین چای کیسهای به وسیله گرما مهر و موم میشود و هیچگونه مواد چسبنده ندارد. که به این ترتیب چای کیسهای بهتر است. می توان گفت محصول بسته بندی شده سالم است.
به یاد داشته باشید، اگر قصد دارید دمنوش گیاهی با عسل مخلوط کنید؛ دمنوش خود را تا ۴۵-۵۰ درجه خنک نمایید. زیرا ، عسل با دمای زیاد خراب میشود.
مصرف چای بهتر است یا دمنوش گیاهی؟
چای و دمنوشهای گیاهی، طرفداران خاص خود را دارند اما باید بدانید استفاده بیش از حد هر دو می تواند مشکلات فراوانی ایجاد کند.
همه ما عاشق مصرف چای و همچنین دمنوشهای گیاهی هستیم. و در طی روز ممکن است چند استکان دمنوش گیاهی یا چای بخوریم. امروزه شرکتهای زیادی چای و دمنوشهای بسته بندی تولید می کنند که از افزودنی ها و مواد نگه دارنده استفاده شده است که به آن ها چای کیسه ای گفته می شود.
توجه داشته باشید این چایهای کیسهای غیر طبیعی و دارای اسانس و رنگ است.
نکات مهم برای تهیه دمنوش ها؛ علت مصرف دمنوشهای گیاهی
اکثر مردم دمنوشهای گیاهی را با توجه به خواص آن برای سرماخوردگی و … مصرف میکنند. این دمنوشها می توانند ایجاد حس شادابی و کمک به مشکلات جسمی و روحی کنند و همچنین اثرات مفیدی بر سیستم ایمنی و گوارش و … داشته باشند. بعضی از افراد مصرف گیاهان دارویی را مناسب و بدون ضرر می دانند.
دمنوش کیسهای یا فله، کدام بهتر است؟
به یاد داشته باشید دمنوشهای گیاهی مواد بسیار حساسی دارند. از جمع آوری تا بسته بندی باید به وسیله پرسنل آموزش دیده انجام شود زیرا ممکن است عناصر متفاوتی به همراه داروهای گیاهی وارد تغذیه شما شوند. این عناصر ممکن است سلامت شما را با تهدید روبهرو نماید.
با توجه به تحقیق های انجام شده گیاهان دارویی به صورت فله، اجناسی که به صورت غیر بسته بندی و کیلویی به فروش میرسند، دارای آلودگی برای مثال بقایای آفت کش ها سنگ، فلز، تراشههای چوب، عناصر آلودگی شیمیایی، عناصر آلودگی بیولوژیکی همانند حشرات مرده و عناصر آلودگی میکروبیولوژیکی هستند. این محصولات به طور معمول بدون هیچگونه برچسب سلامت ، استاندارد و … به مردم فروخته می شود.
اما در مورد چای کیسهای اینطور نیست. در هر مرحله از تولید، کنترلها طبق سلامت انسان انجام خواهد شد. این نوع محصولات حاوی مواد خارجی و همچنین بقایای میکروبیولوژیکی نیستند.
چای گیاهی یا دمنوش گیاهی؟
همانطور که گفته شد انواع چای را به طور معمول از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود. به طور معمول برای راحتی در چیدن چای، به گیاه اجازه رشد را نمی دهند. و در حد یک بوته اجازه رشد دارد. انواع چای گیاهی سیاه، سبز و سفید و از این گیاه به تهیه می شود.
زمانی که صرف آماده شدن چای می شود ،مشخص می کند رنگ چای چگونه باشد. به این شکل که؛ هنگامی که برگ گیاه چای چیده شود، برای مدت چند ساعت در فضای باز گذاشته می شود تا خشک شود. در مرحله ی بعد برگ های چیده شده باید پیچیده شوند تا با آزادسازی آنزیم ها، فرآیند اکسیداسیون در آنها شروع شود. این پیچیده شدن معمولا با دست یا ماشین آلات تخصصی انجام خواهد شد.
هنگامی که طول می کشد تا اکسیداسیون کامل شده و چای گیاهی آماده شود ،رنگ چای را مشخص خواهد شد. رنگ سفید چای که رنگ روشنی است حداقل زمان طول کشیدن اکسیداسیون را نشان می دهد. اما چای سبز زمان بیشتری طی کرده و همچنین چای سیاه خیلی بیشتر از هر دو، طول کشیده است تا عمل اکسید شدن انجام شود. در مرحله ی آخر چای گیاهی را سرخ نموده یا بخار می دهند تا این فرآیند به انتها برسد.
طعم چای گیاهی
زمان اکسید شدن در طعم چای سفید، سیاه و سبز تاثیر گذار است. پس این چای ها طعم و عطر متفاوتی خواهند داشت به یاد داشته باشید تفاوت عطر چای ها به زمینی که چای در آنها رشد کرده بستگی دارد. برگ های چای تحت تاثیر عواملی مانند تنوع گیاهی ، موقعیت جغرافیایی، آب و هوا ،سن برگ ها، خاک و همچنین سال برداشت بستگی دارد. در بیشتر موارد نیز به چای، یک گیاه دارویی یا ادویه و میوه اضافه خواهند کرد، تا طعم و مزه ی آن تنوع داشته باشد.
اصولا برای تجارت چای، از افزدونی های طبیعی استفاده نمی شود و افزودنی ها عموما شیمیایی هستند. به این دلیل که برای شرکت ها به صرفه تر باشد. اما کسانی که به تغذیه سالم اهمیت می دهند، همیشه به دنبال چای هایی بدون افزودنی هستند. در کشت و کار این چای های کاملا طبیعی حتی از آفت کش ها هم در زمان کاشت استفاده نشده و کاملا سالم هستند.
دمنوش در واقع یک نوشیدنی به غیر از چای است. در ترکیب دمنوش ها برگ چای دیده نخواهد شد. همانطور که می دانید چای ها همگی از گیاه کاملیا سیننسیس تولید میشوند. این گیاه دارای مقداری کافئین است. وجود کافئین در دمنوش درست نبوده و دمنوش ها فاقد کافئین هستند. اگر برگ چای در دمنوش باشد به طور طبیعی به دمنوش کافئین اضافه خواهد.
جمع بندی
به طور کلی فرق چای با دمنوش و جوشانده در داشتن کافئین است که انواع گوناگونی دارند هر کدام طعم و رایحه ی منحصر به فرد خود را خواهد داشت. اگر می بینید چای زود رنگ می دهد در واقع نشان می دهد در آن اسانس و مواد شیمیایی وجود دارد. به همین دلیل چای طبیعی دیرتر رنگ خواهد داد اما برای سلامت شما بسیار مفید تر است. برای لذت بردن از طعم واقعی چای از چای طبیعی استفاده کنید دمنوش ها و چای ها زمان بیشتری برای دم کشیدن نیاز دارند. اما در عوض طعم واقعی آن را حس خواهید کرد و لذت یک نوشیدنی گرم را تجربه می کنید.
- زرسایت
- بهمن 18, 1401
- 120 بازدید