زیتون شکسته چیست و چه تفاوتی با سایر زیتون ها دارد؟

زیتون شکسته یکی از مفید ترین و خوشمزه ترین زیتون ها است که اگر به همراه غذا خورده شود لذت آن بیشتر  خواهد شد زیتون شکسته رودبار از ارزش غذایی بالایی برخودار بوده و طعم این زیتون تلخ و رنگ آن نسبت به زیتون کنسروی تیره تر است. توجه داشته باشید با شکسته شدن این نوع زیتون به هیچ وجه روغن زیتون از آن خارج نخواهد شد. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به خواص انواع زیتون اهمیت می دهید احتمالا شما نیز به این سوال فکر کرده اید که بین زیتون شکسته یا سالم کدام بهتر است؟ برای جواب این سوال تا آخر مطلب همراه ما باشید.

چرا زیتون را می شکنند؟

انواع زیتون در ابتدا بسیار تلخ و اسیدی هستند و اگر بعد از چیدن آن ها همان لحظه در دهانتان بگذارید مزه تلخی خیلی زیاد آن را تجربه خواهید کرد که نمی توان قورت داد! . از گذشته تا به امروز روش های متفاوتی برای از بین بردن تلخی زیتون وجود دارد. در دنیا روش های زیادی برای این کار وجود دارد اما یکی از روش های سنتی و سالم شکستن زیتون ها بعد چیدن است که در منطقه رودبار گیلان از زمان های قدیم تا به امروز انجام می دهند

دلیل تلخی زیتون شکسته چیست؟

میوه زیتون به طور طبیعی تلخ است و خواص این زیتون در طعم و مزه آن بوده و تلخی آن به دلیل ارگانیک بودن و چربی زیاد این محصول است که به روش سنتی نیز شیرین سازی می شود می توان گفت بهترین نوع مصرف زیتون سبز روش شکستن و فرآوری با نمک می باشد.

چگونه تلخی زیتون شکسته را بگیریم؟

به تلخی گرفتن زیتون رودبار اصطلاحا شیرین سازی می گویند. راه از بین بردن تلخی زیتون های شکسته در ابتدا با آب چند بار بشویید معمولا در این روش باید زیتون ها را سه تا چهار بار بشویید و توجه داشته باشید بعد از هر بار شستن حتما زیتون ها را در آب نمک بخوابانید تا طعم مناسبی به دست آورد. بعد از اینکه تلخی زیتون ها گرفته شد دوباره آن ها را در آب نمک که مقدار شوری به سلیقه شما مربوط است، بریزید . در مرحله بعد روی زیتون ها 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و نیز یک قاشق گلپر ریخته و در جای خنک به جز یخچال نگهداری  دارید.

به یاد داشته باشید تلخی زیتون شکسته رودبار تا حدودی با آبکشی کمتر خواهد شد بعد از آماده شدن زیتون مزه نهایی آن تقریبا نمکی و کمی تلخ است برای شیرین سازی باید ابتدا گوشت زیتون شکسته شود تا نمک به داخل بافت آن نفوذ پیدا کند به همین دلیل باید از غلتک یا سنگ برای شکستن آن ها استفاده شود.

برای از بین بردن تلخی زیتون شکسته می توانید با طعم دهنده های طبیعی مانند اب انار، ابلیمو و یا آب نارنج این تلخی را با ترشی طبیعی ترکیب کنید تا تبدیل به ترش مزه کنید همچنین می توانید به صورت زیتون پرورده درست کنید که یکی از فوق العاده ترین چاشنی های گیلان است و طرفداران زیادی دارد. این چاشنی با  گردو، گلپر، نمک، سیر، سبزی های محلی ازجمله نعناع ، گشنیز، چوچاق و آب یا رب انار ترش تهیه می شود. حتما از این چاشنی خوشمزه درست کرده و طعم دلچسب آن را تجربه کنید.

اما نحوه تلخی گیری در زیتون های نشکسته به وسیله سود سوز آور انجام می شود، پس در نتیجه زیتون شکسته رودبار یکی از بهترین و سالم ترین زیتون است.

نحوه شکستن زیتون ها چگونه است؟

نحوه شکسته شدن زیتون های رودبار به این صورت است که  بلافاصله بعد از چیدن زیتون ها از درخت، زیتون ها به وسیله سنگ یا دستگاهی شبیه غلطک شکسته خواهند شد طوری که گوشت آن ترک بر می دارد ولی هسته سالم باقی می ماند و ظاهرآن شبیه پسته خندان می شود. شکستن زیتون باعث می شود کمی از اسید که در آن وجود دارد خارج شود و دو بار آبکشی شده و سپس در اب و نمک غوطه ور می کنند با این کار از تلخی زیتون ها کم می شود و به طور کامل تلخی از بین نمی رود اما قابل خوردن است. دیگر زیتون های خوش طعم در بازار از روش های صنعتی برای شیرین نمودن آن ها استفاده می کنند.

چه زمانی زیتون شکسته می شود؟

برای از بین بردن تلخی زیتون با روش سنتی باید زیتون ها شکسته شوند. در این روش با کمک آب نمک زیتون های شکسته را شور می کنند، شکستن گوشت زیتون به این دلیل است که زیتون ها باید دارای منافذی باشند تا تلخی بتواند از آن خارج شود. البته توجه داشته باشید که در این روش تا حدودی تلخی زیتون باقی می ماند. اما در روش قلیایی از سود سوزآور برای شیرین کردن زیتون استفاده می شود، در این روش نباید به هیچ عنوان زیتون شکسته شود. زیرا شکستن زیتون در روش صنعتی باعث له و مسموم شدن زیتون می شود به این دلیل که سبب می شود مواد شیمیایی موجود در آن به عمق زیتون رسوخ خواهد کرد نکته بعدی در روش قلیایی این است که هسته زیتون ها نباید گرفته شود و زیتون ها باید کاملا سالم بوده و  بدون هیچ منافذی باشند.در مرحله بعد که تلخی زیتون گرفته شد باید سود را به طور کامل خارج کنند و این کار با دقت انجام شود تا هیچ اثری از مواد شیمیایی موجود در آن باقی نماند.

آیا با شکستن زیتون از خواص آن کم می شود؟

بعضی از افراد فکر می کنند زیتون شکسته شده، روغن گیری می شود و سپس تبدیل به کنسرو می شود. پس خواص زیتون کم شده است! اما باید بگوییم این تصوری اشتباه است زیرا برای روغن گیری زیتون ها، باید زیتون به طور کامل تحت فشار قرار گرفته و له شود. و اینکه بعد از شکسته نمودن زیتون، آب نمک به داخل گوشت زیتون نفوذ پیدا خواهد کرد. جالب است بدانید با جذب و نفوذ نمک بیشتر، به خواص زیتون افزوده نیز خواهد شد. اما به خاطر داشته باشید زیتون هایی که با نمک خیلی زیاد فرآوری شده اند، باعث بالا رفتن فشار خون شده و برای سلامتی مضر است. هنگامی که زیتونی خریدای کردید و متوجه شدید خیلی شور است چند روز آن را در آب معمولی بگذارید تا از نمک آن کم شود.

تفاوت زیتون شکسته رودبار یا سالم و درسته سیاه شده چیست؟

احتمالا شما نیز هنگام خرید زیتون های سیاه به شکل حلقه ای و بدون هسته را دیده اید. این نوع زیتون ها دارای نوعی آهن فود گرید بهداشتی و خوراکی هستند. این زیتون ها را هم می توانید مصرف کنید و مفید هستند اما تعادل را برای سلامتی رعایت کنید. زیتون های حلقه ای سیاه بیشتر برای انواع سالاد و تزیین غذا مانند پیتزا استفاده می شود. اگر از زیتون هر روز به عنوان چاشنی غذا استفاده می کنید یا اگر پزشک، مصرف زیتون را به شما توصیه کرده باید از زیتون شکسته رودبار استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی: خواص زیتون های کنسروی (نشکسته) و روش تهیه آن

جمع بندی

در این مطلب سعی شد تا به طور کامل زیتون شکسته را مورد بررسی قرار دهیم همچنین روش های تلخی گیری آن را توضیح دادیم اکنون می توانید با خیال آسوده زیتون خریداری کنید اگر به دنبال زیتون لذیذ برای چاشنی غذاهای خود هستید سایت فتلک بهترین آن ها را برایتان قرار داده تا به راحتی خرید کنید. برای خرید زیتون شکسته رودبار به این صفحه و برای خرید زیتون شکسته درشت هم به لینک قرار داده شده وارد شوید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

امیتاز میانگین 4.5 / 5. تعداد آرا: 4

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!