افرادی که طرفدار غذاهایی با طعمهای ترش یا ملس هستند، از میل نمودن این نوع غذها لذت می برند در مناطق شمالی ایران مانند گیلان و مازندران نیز غذاها طعم ترش و ملس دارند و خوش طعم ترین رب انار در این مناطق تولید می شود. همانطور که در مطالب قبلی از خواص رب انار گفته شد رب انار برای سلامت بدن مفید است و به خاطر طعم بسیار عالی که دارد، باعث خوش طعم شدن غذاها میشود. شاید با خود فکر کرده باشید که با رب انار چه غذاهایی می توان درست کرد؟ با ما همراه باشید تا با طرز تهیه چند نوع غذا که با رب انار درست می شوند آشنا شوید همچنین در انتهای مطلب به سوالات متداولی که در مورد غذاهایی که با رب انار درست می شوند پاسخ خواهیم داد.
همانطور که در مطالب قبلی از فتلک گفته شد رب انار که از جوشاندن آب انار تازه تولید می شود، می توان گفت رب انار یکی از خوشمزه ترین و مفیدترین انواع رب است که با توجه به خاطر خواص زیادی که دارد و هم مزه دلپذیرش طرفداران زیادی دارد. اگر شما نیز به دنبال لیستی از چند غذای خوشمزه ساده و مجلسی با رب انار هستید و یا قصد دارید طریقه درست کردن یک غذای جدید با رب انار را یاد بگیرید، پیشنهادات خوشمزه ای برای شما انتخاب کرده ایم. همچنین برای خرید رب انار محلی میتوانید از بخش محصولات فتلک به مقدار مورد نیاز این محصول را تهیه نمایید.
طرز تهیه بادمجان شکم پر با رب انار یا بادمجان ناردونی
مواد لازم بادمجان شکم پر
پیاز: ۱ عدد
بادمجان به صورت قلمی: ۶ عدد اندازه متوسط
دانه انار: ۱ لیوان
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
گردو: ۱/۴ لیوان
آب جوش: ۱ لیوان
کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
سرکه: ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
برای شروع ابتدا بادمجانها خوب بشویید و سپس پوست بگیرید و روی آن ها مقداری نمک بپاشید تا تلخی آن بیرون بیاید بعد از اینکه آب انداخت به طور کامل سرخ کنید.
طرز درست کردن سس
برای درست کردن سس، پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید بعد از طلایی شدن به پیاز داغ، رب انار، کنجد، نمک و سرکه اضافه نمایید و بگذارید تا سس غلیظ شود. در این مرحله انار و گردو را با سس مخلوط نمایید و ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.
میتوانید خوراک را بعد از سرو، با لواشک به شکل گل نیز تزئین کنید.
فوت و فن های طرز تهیه خورش و خوراک انار و بادمجان
اگر رب انار ندارید میتوانید از ۲ قاشق غذا خوری آب انار که در آب حل شده استفاده نمایید.
توجه داشته باشید اگر آب انار خیلی ترش است، می توانید به اندازه یک قاشق چای خوری شکر اضافه کنید.
جالب است بدانید شهر هایی مانند قزوین و شیراز در شب یلدا غذاهایی مانند انار پلو و آش انار می پزند.
طرز تهیه خورش داوود پاشا اصلی
مواد لازم
پیاز: ۱ عدد بزرگ و 2عدد متوسط
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
نعنا خشک: دو قاشق مرباخوری
رب انار طعم ملس: ۳ قاشق غذاخوری
آب: ۲ لیوان
آرد معمولی: ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم
زردجوبه، نمک، فلفل سیاه و قرمز: به مقدار لازم
طرز تهیه
این غذای خوشمزه برای ترکیه است طبخ این غذا از دستور اصلی گرفته شده است ابتدا پیازها را ریز و نگینی خرد کرده سپس پیازها را تفت داده تا سبک و به رنگ طلایی شوند. در حالی که به پیازها تفت داده می شوند زردچوبه و فلفل اضافه کنید. هنگامی که پیازها به رنگ طلایی شد پودر نعنا را نیز اضافه کنید و خیلی کم تفت دهید. سپس رب انار را اضافه نمایید، دو لیوان آب ریخته و اجازه دهید این ترکیب جوش بخورد و خورش غلیظ شود. در مرحله بعد گوشت خورش را آماده نمایید. یک عدد پیاز بزرگ را رنده کرده، آب پیاز را بگیرید و سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نمایید. نمک، ادویه و فلفل ۳ قاشق غذاخوری آرد معمولی نیز به آرد اضافه نمایید. گوشت را با ادویه و آرد و پیاز به طورکامل ورز داده و به صورت قلقلی درست کنید. به مدت یک ساعت گوشتهای قلقلی را در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند. سپس گوشتهای قلقلی را در مقداری روغن تفت داده و سرخ نمایید. در مرحله بعد گوشتهای قلقلی سرخ شده را به مایه پیاز و رب اناری که درست شده بود اضافه نمایید و اجازه دهید خورش با شعله ملایم گاز جا بیفتد. خورش داوود پاشا را با برنج یا نان میل کنید.
نکاتی در مورد خوش داوود پاشا
به خاطر داشته باشید خورش داوود پاشا را با مرغ نیز میتوان درست کرد. برای این کار از چرخ کرده مرغ به جای گوشت استفاده نمایید. همچنین می توانید از گوشت بوقلمون نیز استفاده کنید که مزه بسیار عالی دارد. دقت داشته باشید اگر طعم رب انار را دوست ندارید به جای آن می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده نمایید. به این طریق که رب را با پیاز سرخ نمایید تا طعم خامی رب گرفته شود.
طرز تهیه خورش شیش انداز گیلانی
یکی از غذاهای خوشمزه محلی گیلان خورش شیش انداز یا شش انداز است ولی در شهرهای دیگر از جمله، مازندران، شیراز، زنجان، قزوین و … نیز تهیه میشود. این غذای ایرانی خوشمزه نیز با رب انار درست می شود که مخصوص و علاقه مندان به گیاهخواری نیز بوده، چون در این غذا از هیچ گوشتی استفاده نمیشود. در استان گیلان در چهارشنبه سوری خورش شیش انداز نیز درست میکنند. در اینجا دو دستور اصلی طرز تهیه شش انداز گیلانی و شیرازی را به شما یاد می دهیم.
خورش شش انداز را با گوشت درست کنیم یا بدون گوشت؟
شما می توانید خورش شیش انداز با گوشت نیز درست کنید اما دستور پخت اصلی آن، گوشت ندارد. با توجه به اینکه در هر شهری دستور پخت متفاوتی وجود دارد میتوانید از سبزیجات متنوع استفاده کنید. شیش انداز خرما ،خورش شیش انداز بادمجان، شیش انداز هویج، شیش انداز لبو، شیش انداز کدو و … انواع مختلفی از این خورش هستند.
مواد لازم
گردو: ۳۰۰ گرم
بادمجان: ۵ عدد
رب انار (ترش یا ملس): ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
طرز تهیه
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و به صورت حلقهای و یا نگینی خرد نمایید. آنها را به نمک آغشته کرده تا هنگامی که آب قهوهای آن جدا شود. ۳۰ دقیقه بعد آنها را شسته و بگذارید تا خشک شود.
مغز گردو را می توانید به صورت پودر یا خرد استفاده کنید. یک تابه را روی حرارت قرار داده و گردو را در تابه ریخته و به آن زردچوبه، نمک، فلفل و دارچین اضافه نمایید و تفت دهید. سپس رب انار را اضافه کنید. ۳ لیوان آب اضافه کنید. هنگامی که آب جوش آمد، حرارت را کم کرده. اجازه دهید ۳۰ دقیقه رب انار، آب، گردو بجوشد تا گردو به روغن بیافتد.
پیاز را نگینی خرد کرده در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازها را در آن تفت و طلایی کنید. بادمجانهای که نگینی شده را اضافه نمایید و سرخ کنید. بادمجان سرخ شده و پیاز را به مخلوط بالا اضافه نمایید. هنگامی که شروع به جوشیدن کرد، به مدت ۴۰ دقیقه روی شعله ملایم قرار می دهید تا کاملا بپزد.
فوت و فن های خورش شیش انداز چیست؟
در طرز تهیه خورشت شیش انداز گیلانی پس از اضافه نمودن رب انار، مقداری کمی نعنا نیز میتوانید استفاده کنید. نعنا خشک می تواند به غذا، عطر و طعم بسیار خوبی دهد.
شما می توانید به شیش انداز با هویج، به اندازه یک قاشق چایخوری شکر اضافه نمایید. اضافه کردن شکر را در هنگام سرخ نمودن هویج انجام دهید. با این روش از ترشی آب نارنج هم کم میشود.
به جای هویج و بادمجان در خورش شیش انداز، میتوانید از لبو، کلم و دیگر سبزیجات نیز استفاده کنید.
طرز تهیه ماهی سفید شکم پر مجلسی در فر و ماهیتابه
برای پخت ماهی سفید شکم پر خوشمزه از روشهای متفاوتی استفاده میشود. ماهی سفید شکم پر به طور معمول در لیست شام مهمانی و شام شب عید گیلانی ها است. برای پخت این غذای خوشمزه ابتدا داخل شکم ماهی سفید را با مخلفات و رب انار و سبزی پر میکنند. اما در این مطلب از فتلک بهترین روش سبزی پلو با ماهی شکم پر را به شما یاد می دهیم. ماهی شکم پر مجلسی به روش گیلانی در فر و یا ماهیتابه می توان درست کرد .
فوت کوزه گری ماهی شکم پر مجلسی چیست؟
این غذا طعم بی نظیری دارد سبزی پلو با ماهی را در چهارشنبه سوری و همینطور شام ویژه شب یلدا تهیه می شود.
طرز تهیه ماهی سفید شکم پر به روش گیلانی
بادمجان سرخ شده میزان کالری در ۱۰۰ گرم ماهی شکم پر: ۲۹۸ کالری
مدت زمان آماده شدن : ۴۵ دقیقه
مواد لازم برای درست کردن ماهی شکم پر در فر چگونه است؟
ماهی سفید کامل: ۱ عدد
گردو: ۲۰۰ گرم
رب انار طعم ملس: نصف لیوان
سبزیجات معطر برای مثال (چوچاق، گشنیز، نعناع): ۳ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
لیمو ترش تازه: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
گلپر: به مقدار لازم
سیر: ۵ حبه
طرز تهیه ماهی شکم پر شمال
برای پخت ماهی سفید شکم پر چه در فر یا ماهی تابه باید ماهی را خوب شسته و تمیز نمایید. سپس مقداری نمک، آب لیمو ترش، فلفل سیاه به ماهی زده تا خوب مزهدار شود. برای مدت نیم ساعت ماهی را به حال خود رها کنید تا مزه ها به خوردش رود. حالا پیاز را رنده نموده و مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و هنگام داغ شدن روغن، پیاز را به آن اضافه کنید.
حدود چند دقیقه پیاز را تفت داده تا سبک و طلایی شود. سپس می توانید سبزیجات را به آن اضافه نمایید و مواد را خوب هم بزنید تا مقداری سرخ شوند. سپس سیرها را رنده ریز کرده و به سبزی و پیاز اضافه نمایید. زردچوبه، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و بعد از اینکه مواد را کمی تفت دادید، شعله گاز را خاموش نمایید.
مزه دار کردن مواد داخل شکم ماهی با گردو و رب
اگر شما نیز علاقه دارید مواد داخل شکم ماهی ترشتر شود، میتوانید مقدار رب انار را دو برابر کنید.
پخت ماهی سفید شکم پر شمال در فر
اگر قصد دارید ماهی را در فر بپزید و از روغن کمتری استفاده کنید ابتدا باید فر را روشن نمایید تا برای ۱۵ دقیقه خوب گرم شود. ظرف مناسب فر انتخاب نموده و سطح آن را به خوبی با چند قاشق روغن چرب نمایید.
ماهی را در ظرف قرار دهید. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید. برای ۴۵ دقیقه ماهی را در فر قرار دهید تا به طول کامل مغز پخت و طلایی شود. ماهی سفید شکم پر را می توانید با برشهای لیمو و سبزی تزئین کنید و به همراه برنج شمالی و زیتون پرورده نوش جان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
فوت و فن طرز تهیه ماهی سفید شکم پر
اگر مواد داخل شکم ماهی سفید و سبزیها را سرخ کنید باعث خوش طعمتر شدن ماهی شکم پر خواهد شد .
شما می توانید برای خوشمزه و خوش عطر شدن ماهی شکم پر هنگامی که ماهی را در فر قرار میدهید، داخل سینی ماهی، سیر و فلفل دلمهای، هویج، کرفس و پیاز قرار دهید.
برای این که روی ماهی شکم پر هم مانند زیر آن برشته شود، بهتر است بعد از پخت زیر ماهی، شعله گریل فر را روشن نمایید.
بهتر است کف سینی فر را با پیاز پر نمایید و ماهی را روی پیازها بگذارید و مقداری آب به ظرف ماهی اضافه کرده تا پوست ماهی در فر نسوزد.
برای طلایی رنگ شدن ماهی در فر بهتر است در حین پخت چند بار از ترکیب روغن با کمی زردچوبه روی آن استفاده نمایید.
ماهی سفید شمالی و ماهی شوریده جنوبی از بهترین نوع ماهی برای ماهی شکم پر هستند. جنوبیها از ماهی صبور با حشو برای این نوع غذا استفاده می کنند.
از ماهی سفید برای طرز تهیه سبزی پلو ماهی شب عید یا به شکل ماهی کبابی نیز می توان تهیه کرد.
برای پخت ماهی کفال شکم پر میتوانید برای مواد داخل شکم ترکیب سیر و پیاز رنده شده، گشنیز خرد شده، کشمش و رب انار یا چاشنی دَرار (نمک سبز) نیز استفاده کنید.
اگر قصد دارید ماهی شکم پر را در توستر پخت کنید ابتدا باید توستر را برای چند دقیقه گرم کنید. سپس میتوانید ماهی را برای مدت زمان ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در توستر بگذارید.
سوالات شما
دمای فر برای ماهی شکم پر باید روی چند درجه تنظیم شود؟
۱۸۰ درجه سانتیگراد
برای تهیه ماهی شکم پر از چه موادی استفاده میشود؟
سیر و گلپر، گردو، رب انار، سبزیهای معطر و پیاز استفاده میشود.
طرز تهیه خورش مرغ ترش به روش شمالی
خورش مرغ ترش از غذاهای اصیل گیلان است و جزء خوشمزه ترین غذا با مرغ و رب انار بوده که در مناطق شمالی طرفداران زیادی دارد.
جالب است بدانید بعضی افراد فکر می کنند که خورش ترش مرغ گیلانی همانی است که مازندرانیها معمولا خورش مرغ ترش شمالی را به صورت کبابی درست میکنند اما دستور پخت این دو غذا متفاوت است.
طرز تهیه خورش مرغ ترش اصلی رشتی
مرغ ترش با سبزی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایران و به خصوص شهر رشت است.
مواد لازم طرز تهیه خورشت مرغ ترش
مرغ: ۸ تکه (بهتر است ران و کتف باشد)
سیر: ۴ حبه
پیاز: ۲ عدد متوسط
زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک: به مقدار لازم
لپه: ۲۰۰ گرم
نعنا تازه و ساطوری خرد شده: ۳ شاخه
روغن: به مقدار لازم
لیمو عمانی: ۲ عدد
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
گردو: در صورت تمایل
سبزی خورش مرغ ترش: ۱ کیلوگرم سبزی پاک شده که شامل این موارد است: برگ سیر تازه گشنیز، جعفری و تره.
نکته مهمی که در این غذا وجود دارد برای درست کردن خورش مرغ ترش رشتی باید به ترکیب آن توجه داشته باشید. ترکیب سبزی این خورش مرغ ترش شبیه ترکیب سبزی قورمه سبزی بوده و کمی نعنا هم به آن اضافه میشود. سبزیها را شسته و ساطوری و ریز خرد نمایید. سپس سبزی را بپزید و جداگانه سرخ نمایید
مرغ را شسته و به قطعات دلخواه تقسیم کنید. لپهها را جداگانه پخته و سپس می توانید آب لپه را دور بریزید. مرغ را با پیاز و سیر در مرغ ترش سرخ کنید.
در یک قابلمه پیازها را نگینی خرد نموده و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. کمی زردچوبه به پیازها اضافه کرده و همراه پیاز سرخ نمایید تا طعم خامی زردچوبه گرفته شود. تکههای مرغ را اضافه کرده و با پیاز سرخ شده تفت داده و سپس لپهها را نیز اضافه نمایید و به آرامی کمی تفت داده که له نشوند. سیرها را به صورت جدا رنده و سرخ نمایید. سیر تفت داده شده را به مواد داخل قابلمه اضافه نمایید.
در مرحله بعد سبزی مرغ ترش سرخ شده به مرغ اضافه می کنیم
هنگامی که مرغها کمی سرخ شدند و رنگ مرغ تغییر کرد سبزی را اضافه نمایید. به اندازه یک بند انگشت آب جوش به مواد اضافه کرده کمی شعله گاز را زیاد نمایید و وقتی خورش به قل خوردن افتاد شعله را کم نمایید تا خورش روی شعله ملایم گاز خوب پخته و جا بیفتد و به روغن بیافتد.سپس نوبت اضافه کردن چاشنی به مرغ گیلانی است
برای چاشنی خورش مرغ ترش میتوانید از لیموعمانی استفاده کنید. توجه داشته باشید یک ساعت مانده به پایان پخت لیمو عمانی را اضافه نمایید. به جای لیمو عمانی از دو قاشق غذاخوری رب انار میتوان استفاده نمود. خورش مرغ ترش شما آماده است.
آموزش تهیه مرغ ترش بدون گردو بود. اضافه کردن گردو به خورش مرغ ترش گیلانی اختیاری بوده. پس اگر میخواهید گردو اضافه نمایید آنها را ریز خرد کرده و همراه با پیازها تفت دهید تا به روغن بیافتد.
آشپزهای گیلانی قدیمی 1 یا 2 عدد تخم مرغ میزدند و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، تخم مرغ ها را به خورش اضافه میکنند اما این اختیاری است و می توانید اضافه نکنید.
خورش مرغ ترش را با برنج زعفرانی یا کته ساده سرو کنید.
نکاتی در طرز تهیه مرغ ترش گیلان
شما می توانید لپه به مرغ ترش اضافه نکنید زیرا اجباری نیست.
طرز تهیه مرغ ترش با رب انار نیز به همین ترتیب بوده با این تفاوت که به جای لیمو عمانی، رب انار اضافه می شود.
سوالات شما
سبزی محلی شمالی برای تهیه خورش مرغ ترش چیست؟
سبزیجات محلی مرغ ترش، خالواش، چوچاق است. توجه داشته باشید این سبزیجات در همه شهرها در دسترس نیستند. شما میتوانید از ترکیب برگ سیر تازه،ریحان یا تره، گشنیز، جعفری و نعناع استفاده کنید
جمع بندی
با توجه به اینکه رب انار خواص زیادی دارد می توانید از خواص آن در غذاهای خود استفاده کنید و از طعم ترش و ملس آن لذت ببرید غذاهای زیادی با رب انار پخت می شود مخصوصا در غذاهای شمالی زیاد دیده می شود می توانید با رب انار غذاهای خوشمزه گفته شده را درست کنید و میل کرده و لذت ببرید.
- زرسایت
- اسفند 16, 1401
- 304 بازدید