پخت و پز با روغن زیتون

اول از همه باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا آشپزی با روغن زیتون یا حرارت دادن روغن زیتون برای سلامتی خطرناک است؟ و ایجاد سم می کند؟

با جستجو در مقاله های مختلف به مسئله ی اکسیداسیون وسرطان زا بودن روغن ها ( روغن زیتون) در دمای بالا پی بردیم. مدرسین کلاس های آشپزی همیشه هشدار می دهند که اجازه ندهید روغن آنقدر داغ شود، دود کند، تغییر رنگ و بوی تلخی دهد.

به خاطر بسپارید که قرار نیست روغن زیتون به تنهایی درون ظرف پخته شود و قرار است شما مواد غذایی را به همراه روغن زیتون به اصطلاح تفت دهید. مواد غذایی فرایند داغ شدن روغن زیتون را کاهش می دهد علاوه بر این مواد غذایی اگر گیاهی باشد آب زیادی دربافت گیاه وجود دارد و حرارت دیدن روغن زیتون همراه با مواد غذایی گیاهی باعث تعدیل حرارت می شود . بطور مثال زمانی که شما با دمای 180 درجه سانتیگراد درحال سرخ کردن سبزیجات با روغن زیتون هستید درواقع روغن زیتون درون ظرف این اندازه دما را دریافت نمی کند بنابراین با خیال راحت در طبخ غذایتان از روغن زیتون استفاده کنیدتا عمری طولانی همراه با سلامت و موهای پر پشت و جذاب داشته باشید.

به طور کلی روغن های گیاهی مستقیماً از سبزیجات تهیه نمی شوند درواقع دو نوع روغن بر پایه گیاهان وجود دارد:

روغن هایی که در حقیقت تهیه شده از دانه های روغنی گیاهانی همچون ذرت، آفتابگردان، سویا و… هستند و به روش صنعتی تولید می شوند.

روغن های حاصل از میوه گیاهان مانند زیتون و نارگیل که انسانها در بسیار از کشورها از صدها و شاید هزاران سال قبل با استفاده از روش های بدوی و اولیه تهیه  می کردند. روغن زیتون با قدمت طولانی از همان زمان برای مصارف آشپزی استفاده نمی شد .

در پروسه تولید روغن از دانه های گیاهی حرارت داده می شوند و ممکن است مقدار زیادی سم تولید کنند حتی اگر توسط تکنولوژی پرس سرد تولید شوند با فشرده شدن خود دانه ها گرما تولید می کنند ونتها خوردن آنها مضر است بلکه استنشاق این سم هم برای سلامتی خطرناک است . پس روغن زیتون بسیار بسیار بهتر از سایر روغن های گیاهی می باشد.

مقایسه استفاده از روغن زیتون و کره در پخت و پز

روغن زیتون یک روغن غیر اشباع است ولی کره اشباع شده است  درواقع  روغن زیتون فرابکر به معنای واقعی افشره میوه است و شامل مقدار زیادی آنتی اکسیدان است ونسبت به کره کالری کمتری دارد. تحقیقات نشان داده است روغن زیتون در جلوگیری از تصلب شرایین تأثیر دارد. و از تخریب دیواره های رگ های خونی ناشی از رسوب کلسترول جلوگیری می کند.بنابراین خرید روغن زیتون اصل رودبار برای آشپزی به شدت پیشنهاد می شود.

وقتی روغن زیتون به تنهایی مصرف می شود (بجز به عنوان ملین در یک داروی سنتی) بصورت خام و به مقدارمحدود و کم در سالاد اضافه می شود ولی کره به تنهایی در صبحانه و میان وعده با نان به مقدار زیاد مصرف می شود و خوردن آن لذت بخش است.

ملطب پیشنهادی: آیا حرارت دادن روغن زیتون را سرطان زا می کند؟

زمانی که با روغن زیتون آشپزی می کنید مقدار آن به دلیل طعم تندی که دارد بسیار کم است و همچنین استفاد از روغن زیتون به اندازه ای که طعم غذا حفظ شود مهم است و در فرآیند آشپزی مقدار زیادی از مشخصات طبیعی مواد اولیه حفظ می شود حال مقایسه کنید با زمانی که گوشت را درون کره فراوان تفت می دهید. خوشمزه اما مضر!

البته این به این معنی نیست که کلا کره مضر است و نباید از آن استفاده کرد و فقط از روغن زیتون که سالم است استفاده کنید. شما می توانید با خوردن بیش از حد روغن زیتون هم چاق شوید و سکته قلبی برای افراد چاق اتفاق می افتد. کره یک ماده غذایی طبیعی است و می تواند مواد معدنی و ویتامین های A,E,Dمورد نیاز بدن را تأمین کند.

اگر به دنبال غذاهای مضر واقعی هستید روغن های پالم داری که همه جا در غذا های حاضر و آماده وجود دارند یافت می شوند روغن هایی که در مراحل تصفیه آنها از گرما و مواد شیمایی استفاده شده اند و به صورت ارزانتر در بازار موجود هستند و فقط افزایش کالری به همراه دارند.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

امیتاز میانگین 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!