دستور پخت انواع غذا با رب آلوچه (رب گوجه سبز)

با رب آلوچه چه غذاهایی می توان درست کرد؟ یکی از مواد هایی که به غذا ها طعم بی نظری می دهد رب آلوچه است رب آلوچه با طعم ترش و شیرین وجود دارد در این مطلب از فتلک با انواع غذا هایی که با رب آلوچه درست می شود آشنا می شوید پس با ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این غذاها آشنا شوید. همچنین شما میتوانید برای خرید رب آلوچه محلی مرغوب از بخش فروشگاه فتلک اقدام نمایید.

دستور پخت مرغ ربی با رب آلوچه

اگر شما نیز به درست کردن غذا با انواع رب ها علاقمند هستید، یک غذای خوشمزه به نام مرغ ربی که بسیار خوشمزه است درست کنید برای این غذا شما می توانید رب آلوچه و همچنین از آب لیمو و آب نارنج استفاده کنید

مرغ                         ۱ عدد

پیاز                        ۲ عدد

رب گوجه فرنگی        ۲ قاشق غذاخوری

رب آلوچه                 ۱ قاشق غذاخوری (اگر از آب نارنج  یا آب لیمو ترش استفاده می کنید ۶ قاشق غذاخوری)

نمک و فلفل و زردچوبه        به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ ربی

ابتدا مرغ را تمیز نمایید و سپس بشویید و با نمک ، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و مواد را روی پوست مرغ ماساژ دهید.مرغ را به مدت ۲ الی ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا مواد به خورد مرغ رود سپس داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و سپس دو طرف مرغ را در روغن سرخ نمایید. در مرحله بعد پیازها را رنده کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا پیاز ها نرم شوند سپس رب آلوچه، رب گوجه فرنگی ، و ۲ لیوان آب به پیاز اضافه کرده و مخلوط نمایید تا مواد یکدست شود. سپس سس را به مرغ سرخ شده اضافه کنید ، حرارت را ملایم کنید و به مدت ۱ الی ۲ ساعت اجازه دهید مرغ بپزد و سس غلیظ شود، هر ۱۵ دقیقه مرغ را جابجا کرده و سس را هم بزنید و بعد روی مرغ بریزید ، در انتهای پخت نیز می توانید آب نارنج یا آبلیموی تازه اضافه کنید.

طرز تهیه مرغ رب ترش

پیاز                      2 عدد بزرگ

ران مرغ                 4 عدد

رب آلوچه              1 قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی      2 قاشق غذا خوری

آب نارنج                نصف استکان

زعفران دمکرده       به مقدار لازم

نمک،فلفل،زردچوبه    به مقدار لازم

برنج ایرانی              4پیمانه

روغن                    به مقدار لازم

روغن زیتون           به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت مرغ رب ترش

در مرحله اول برای تهیه مرغ رب ترش مرغ ها را پاک کرده و می شوییم و کنار می گذاریم تا آبش گرفته شود. دقت کنید اندازه ران های مرغ باید متوسط و یا کوچک باشه به این دلیل که مرغ ها خوب پخته شوند و همچنین مواد ربی سس مرغ به خودشان برود. بهتره از ران های کوچک مرغ استفاده کنید زیرا خوب مواد جذب مرغ می شود و هم زود پخته می شوند.

پیاز ها را پوست کنده و از وسط نصف می کنیم و سپس به خلال های بسیار ظریف برش می زنیم. هنگامی که کاملا خلالی شد حال کمی نمک اضافه می کنیم و با دست پیاز ها را ورز می دهیم تا کمی نرم شود و از حالت خلالی در بیاد. حالا روی مرغ ها کمی زعفران دم کرده ریخته و کمی تکان می دهیم و کنار می گذاریم تا رنگ زعفران همه جا پخش شود.

پیاز ها را  به آن اضافه می کنیم. کمی نمک و زرد چوبه و فلفل قرمز اضافه می کنیم. سپس کمی روغن زیتون اضافه می کنیم و همچنین کمی آب نارنج اضافه می کنیم و خوب با دست مواد مرغ را هم می زنیم تا به همه جای مرغ ها برسد و خوب مرینت شود. حالا مرغ را کنار گذاشته تا مواد به خورد مرغ برود و خوش طعمش کند.

بعد از ماندن مرغ ها در مواد حدود نیم ساعت که به این کار مرینت می گویند، باید مرغ ها سرخ کنیم. ابتدا یه ماهی تابه را می گذاریم روی حرارت تا داغ شود. هنگامی که داغ شد مقداری روغن در آن می ریزیم و بعد از داغ شدن روغن مرغ ها را سرخ می کنیم. حرارت را ملایم کرده و اجازه می دهیم تا مرغ ها کمی سرخ شوند. اگر سرخ کردن مرغ ها با حرارت زیاد باشد باعث می شود که مرغ ها خیلی سرخ شوند و باعث خشکی مرغ ها خواهد شد. توجه داشته باشید اگر مرغ ها خشک شوند سس نمی تواند به داخل مرغ نفوذ کند و مزه دارش کند. پس هر طرف مرغ ها فقط کمی سرخ شود کافی است.

در این مرحله سس مرغ ترش را تهیه می کنیم برای درست کردن سس مرغ رب ترش ابتدا پیاز را پوست کنده و از وسط به چهار قسمت تقسیم خواهیم کرد و خلالی می کنیم. پیاز ها رو کمی تفت داده تا طلایی شود. وقتی که پیاز ها طلایی شد حال رب گوجه فرنگی و رب آلوچه را به غذا اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.سپس یک چهارم لیوان آب اضافه می نماییم و خوب هم می زنیم و سریع از روی حرارت بر می داریم و می گذاریم تا بماند.

مرغ ها را در ظرف مناسب ته ظرف چیده و در کنار هم تا فاصله بینشان نباشد. سس را روی مرغ ها ریخته و نمی گذاریم که سس به ته ظرف برسد توجه داشته باشید فقط روی مرغ ها باید باشد. سپس به اندازه نصف لیوان آب جوش در ته ظرف می ریزیم و کمی آب نارنج نیز اضافه می کنیم. در ظرف را می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت با حرارت ملایم خوب بپزد.

ابتدا دورچین ظرف را خورد می کنیم و آماده می کنیم. بعد از گذشت یک ساعت حالا دیگر مرغ ها آماده است و می توانیم آن را در ظرف مناسب سرو کنیم. شما می توانید این غذا را با نان و هم با برنج کته سرو کنید. برای همین چهار پیمانه برنج را می شوییم و با شش پیمانه آب و کمی نمک و کم روغن می گذاریم تا خوب آبش کشیده شود و می گذاریم تا به مدت یک ساعت خوب بپزد و نرم شود. بعد کنار مرغ در ظرف مناسب می کشیم و سرو می نماییم.

برای لذت بیشتر می توانید در کنار این غذا خوشمزه از سالاد شیرازی نیز استفاده نمایید. این غذا با سیر ترشی بسیار لذیذ و دلچسب خواهد شد.توجه داشته باشید سیر ترشی هفت ساله کاملا رسیده و شیرین و همچنین خوشمزه بسیار خاصیت دارد.

طرز تهیه شوید خالی یا خولی شوید

طرز تهیه شوید خالی یا خولی شوید

جوجه محلی یا مرغ    1 عدد

آلوچه خشک400 گرم ( به جای آلوچه می توانید از رب آلوچه نیز استفاده کنید معادل یک قاشق غذاخوری)

آلو خورشتی                   100 گرم

آبغوره                           1 استکان

شوید تر                        1 دسته

شوید خشک                  50 گرم

تخم مرغ                       4 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه       به میزان لازم

روغن                            به میزان لازم

رب گوجه در صورت تمایل 1 قاشق

طرز تهیه :

برای تهیه خالی شوید ابتدا باید از شب قبل آلوچه خشک و آلو خورشتی را در آب خیس کنیم .

سپس مرغ را تکه تکه می کنیم و در قابلمه با مقداری نمک، فلفل ، زردچوبه و همچنین روغن تفت میدهیم .

هنگامی که رنگ مرغ تغییر کرد آلو خورشتی خیس خورده ،آبغوره ، آلوچه خشک را از آب بیرون آورده و به همراه رب گوجه فرنگی و شوید تر خورد شده به مواد اضافه میکنیم .

به یاد داشته باشید که آب آلوهای خیس خورده را دور نریزید چون در این مرحله به آن نیاز خواهیم داشت  .

هنگامی که مرغ با مواد خوب تفت داده شد و عطر شوید به خورد مرغ رفت آب آلوها را در آن ریخته تا مرغ بپزد .

هنگامی که چند قل زد تخم مرغ ها را در ظرفی ریخته و با شوید خشک و فلفل هم میزنیم. وقتی که مرغ پخته شد ؛ تخم مرغ مخلوط شده را روی سطح خورش ریخته و درب قابلمه را کج  بگذارید و حرارت را کم کنید تا خورش جا بیوفتد .

نکات خورشت خالی شوید

اگر تنها شوید خشک یا شوید تر داشتید، میتوانید در هر دو مرحله از یک نوع شوید استفاده نمایید .

به یاد داشته باشید ابتدا آلوها را شسته و 2 بار با فاصله نیم ساعت آب آن را تعویض نمایید تا به طور کامل شسته شود .

در بعضی مناطق در تهیه این غذا مقداری متفاوت است در روش دیگر به این صورت است

مرغ    1 عدد ( به جای مرغ می توانید از گوشت گوسفند نیز استفاده کنید)

پیاز                                   3 عدد

آلو خورشتی                         100 گرم

رب آلوچه                             1 قاشق غذاخورری

شوید خشک                        50 گرم

خالواش (سبزی محلی که نام دیگر آن پونه است)  50 گرم

تخم مرغ                              2 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه            به میزان لازم

روغن                               به میزان لازم

رب گوجه در صورت تمایل     1 قاشق

بادمجان                             3 عدد

گوجه فرنگی                      3 عدد

در این روش ابتدا پیاز ها را خورد و سرخ می کنیم سپس شوید و پونه را به آن اضافه می کنیم و بعد از چد دقیقه مرغ یا گوشت را تکه کنید و به مواد اضافه کنید مقداری تفت دهید و در قابلمه را ببندید تا مواد به خورد مرغ رود چند دقیقه بعد رب آلوچه را اضافه کنید و تفت دهید سپس رب گوجه را اضافه کنید آلو های خیس خورده به همراه آب آن را اضافه نمایید بعد از چند قل خوردن تخم مرغ  ها را همزده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا تخم مرغ ها پخش شود در قابلمه را گذاشته تا مواد به خورد هم برود بادمجان ها را پوست کنده به صورت افقی به دو نیم تقسیم و هر کدام را به دو عمودی تقسیم کنید و مقداری نمک روی آن ها بپاشید تا تلخی آن گرفته شود بعد از اینکه آب بادمجان ها مقداری بیرون آمد مقداری فشار می دهیم تا بقیه آب نیز گرفته شود و بعد در ماهی تابه سرخ می کنیم در انتهای پخت بادمجان های سرخ شده را به خورش اضافه می کنیم همچنین گوجه فرنگی ها را به صورت ورقه برش می دهیم و به خورش اضافه می کنیم و نمک و فلفل را در انتها اضافه می کنیم این غذا بسته به مرغ یا گوشت 1.5 الی 2 ساعت زمان نیاز دارد تا جا بیوفتد غذا آماده هست و می توانید میل کنید نوش جان.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

امیتاز میانگین 3.8 / 5. تعداد آرا: 8

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!